Een gezond gazon begint bij ons

Onderhoud

U wilt uw grasgroen gazon in perfecte staat houden? Doe dan een beroep op Berghman BVBA. Een goed onderhoud betekent immers de garantie voor een fris en gezond gazon.

Grasonderhoud is vakmanschap. Wij geven u graag professioneel advies over onze technieken waarbij u heel wat schade kunt voorkomen.

We kunnen u enkele pakketten aanbieden, afgestemd op het soort onderhoud dat uw gazon nodig heeft. Deze pakketten bestaan uit een aantal werken, gaande van bemesten tot onkruidbestrijding, verticuteren en doorzaaien tot maaien.

Ook kunnen we een pakket op maat samenstellen. Het uitvoeren van een pakket is verspreid over een periode van een jaar

Indien u geïnteresseerd bent in onze projecten, kijk dan zeker eens naar enkele impressies of contacteer ons voor een gratis offerte.

Wij helpen u dan graag verder!

       


Renovatie

Ziet uw huidig gazon er een beetje flets uit? Kan het wat extra groen gebruiken? Sinds dit voorjaar beschikt Berghman BVBA in het machinepark over een nieuwe doorzaaimachine.

Wat is doorzaaien?

Doorzaaien is de bestaande grasmat voorzien van nieuw gras. Het renoveren van een bestaand gazon dus. Het grasperk verandert in de loop der jaren van samenstelling. Met doorzaaien brengt u nieuw gras in de grasmat. De ideale, natuurlijke periode om gras te zaaien, is het najaar (september – oktober). In april, mei en juni kan het echter ook, afhankelijk van het weer. Er zal meestal gekozen worden voor graszaad dat sneller kiemt. Het gaat dan om voorgekiemd zaad of gecoat graszaad waarmee de kieming versneld wordt met 4 dagen.


Het alternatief voor een volledige heraanleg:

Zonder ingrijpende werkzaamheden kan een verouderd en uitgedund gazon gerenoveerd worden door het inbrengen van nieuw gras in de bestaande grasmat. Het gebeurt bovendien snel en het resultaat is in minder dan een maand tijd zichtbaar. Het gazon is onmiddellijk na het doorzaaien terug klaar voor gebruik. Voor het beste resultaat is het wel nodig om vooraf grondig te verticuteren!

Dit is zonder twijfel een ecologische en budgetvriendelijke manier om uw gazon te renoveren. Bekijk via onderstaande link het werkingsprincipe van onze machine:

Gazonbedrijf Berghman bvba
Tuimelarestraat 15
8890 Moorslede - Belgiƫ
Ligging
Gsm: 0496 73 73 03
info@gazon-aanleg.be
BTW BE0842 647 809
Back to Top